Funkční potraviny
Funkční potraviny jsou potraviny, které mají, kromě výživové (nutriční) hodnoty, příznivý účinek na zdraví konzumenta, jeho fyziologický nebo duševní stav (Kalač, 2003).
Jedná se o skupinu reálných běžně konzumovaných potravin vyrobených z běžně vyskytujících se složek.
V porovnání s klasickými potravinami jsou funkční potraviny obohaceny o větší množství vitaminů, minerálů nebo jiných biologicky aktivních látek.
Mezi funkční potraviny patří například:
- mléčné produkty s obsahem probiotik a prebiotik,
- tuky obohacené o esenciální omega-3 a 6 mastné kyseliny
atd.
Nechejte se dále inspirovat
Pečená dýně – jednoduchý oběd z jednoho plechu
Pečená dýně je ten nejjednodušší oběd, či večeře z dýně, kterou si snad můžete připravit. Perfektní při hubnutí.
Jednoduchá tuňáková pomazánka – blesková večeře při hubnutí
Jednoduchá tuňáková pomazánka je perfektní svačinkou, či večeří při hubnutí. Navíc ji připravíte do 5ti minut a ušpiníte minimum nádobí.
Zde se nacházíte
O autorovi
Ing. Helena Lišková
Chemik potravinář a výživový poradce.
Pomáhám zaneprázdněným ženám zdravě a udržitelně zhubnout – bez diet, trápení se v posilovně a kuchyni.
Během svého studia a intenzivní spolupráce s klienty jsem se utvrdila v tom, že extrémní diety jsou sice extrémně módní, avšak extrémně neudržitelné. Jak potvrzují mé klientky, napáchají více škody než užitku.
My spolu budeme hubnout jinak – komplexně a přirozeně. Dáme vašemu tělu vše co potřebuje, kvalitní základ, díky kterému zhubnete už napořád.
Vím, že máte svých starostí a úkolů nad hlavu. Naučím vás jak vše hravě zvládnout i v těch nejhektičtějších dnech.
Hubnutí opravdu nemusí být trápení, naopak.
Mé klientky jsou toho zářným příkladem.
Nejnovější články na blogu