Skoncujte s nadváhou, únavou a problematickou pletí bez extrémních diet a produktů, které slibují zázraky na počkání. Naučím vás jak na to.

Pečená cizrna – jednoduché, výživné a zdravé křupání

Aktualizováno: 16. 7. 2024 | Autor článku: | Publikováno: 30. 5. 2024

    🕒 5 minut + 30 minut pečení   |   🥣 6 porcí   |  👍🏻 Zasytí a doplní vlákninu

      Dokonale křupavá, chuťově vyladěná, výživná a hlavně rychlá a jednoduchá – taková je pečená cizrna.

      Nejlépe chutná po vychladnutí, za studena.

      Pečená cizrna je výbornou alternativou nezdravých brambůrků, či jiných nesmyslů.

      Hravě s ní navýšíte množství bílkovin v zeleninových i těstovinových salátech.

      Křupavá pečená cizrna krásně ozdobí i polévky a pomazánky.

      Pečená cizrna v troubě právoplatně patří k receptům, kdy za málo peněz a vykouzlíte hodně muziky.

      Upečená cizrna návrh na servírování

      Pečená cizrna recept

      Video: Pečená cizrna recept, postup krok za krokem.

      Pečená cizrna ingredience

      • 220 g (1 balení) cizrny ve slaném nálevu*
      • ½ polévkové lžíce pikantního koření (lze nahradit ⅓ kávové lžičky mletého chilli)**
      • ½ kávové lžičky kurkumy
      • ½ kávové lžičky mletého kmínu
      • 2 polévkové lžíce oleje pro teplou kuchyni
      • pepř a sůl

      *Můžete nahradit vařenou cizrnou.

      **Pečená cizrna s chilli je má oblíbená. Pokud si však na chilli moc nepotrpíte, klidně jej vynechejte.

      Ingredience na přípravu pečené cizrny s popisky

      Foto: Pečená cizrna ingredience.

      Pečená cizrna postup

      1. Cizrnu v nálevu slijte, propláchněte pod tekoucí vodou a nasypte do střední mísy.
      2. Cizrnu smíchejte s kořením a olejem. Dosolit ji můžete i po upečení, podle chuti.
      3. Cizrnu rovnoměrně rozprostřete na plech s pečícím papírem a pečte ji
        na 200°C cca 30 minut. Doba pečení se může lišit podle typu trouby.
      4. Pečenou cizrnu podávejte po vychladnutí.
      Příprava směsi na pečenou cizrnu

      Foto: Cizrnu smíchejte s kořením a olejem.

      Směs cizrny a koření rozprostřená na pečícím plechu

      Foto: Pečte ji na 200 °C cca 30 minut.

      Pečená cizrna na talíři detailní pohled

      Foto: Pečenou cizrnu podávejte po vychladnutí.

      Nechejte se dále inspirovat

      Jak zhubnout už napořád v 7 krocích video lekce zdarma

      Zde se nacházíte

        O autorovi

          helena liskova vyziva | Podle Helen

          Ing. Helena Lišková

          Chemik potravinář a výživový poradce.

          Pomáhám zaneprázdněným ženám zdravě a udržitelně zhubnout – bez diet, trápení se v posilovně a kuchyni.

          Během svého studia a intenzivní spolupráce s klienty jsem se utvrdila v tom, že extrémní diety jsou sice extrémně módní, avšak extrémně neudržitelné. Jak potvrzují mé klientky, napáchají více škody než užitku.

          My spolu budeme hubnout jinak – komplexně a přirozeně. Dáme vašemu tělu vše co potřebuje, kvalitní základ, díky kterému zhubnete už napořád.

          Vím, že máte svých starostí a úkolů nad hlavu. Naučím vás jak vše hravě zvládnout i v těch nejhektičtějších dnech.

          Hubnutí opravdu nemusí být trápení, naopak.

          Mé klientky jsou toho zářným příkladem.

          Do čeho se spolu pustíme?

          Nejnovější články na blogu

            Jak zhubnout už napořád v 7 krocích video lekce zdarma

            PDF materiál zdarma

            První krok jak zhubnout už napořád

            Jen si představte, jaké by to bylo, kdybyste se přestali bát jídla, neměli hlad, byli plní energie a přitom hubli.

            Zní to jako sen? Takto hubnou mí klienti.

            Udělejte první krok a objevte udržitelný způsob se 7-mi základními tipy.

            PDF material zdarma podle helen | Podle Helen