Je čas zbavit se přebytečných kil. Přirozeně a napořád - bez diet, hladovek a dalších nesmyslů. Do čeho se spolu pustíme?
Zdravé brownies z batátů – bezlepkové, vláčné a rozplývá se na jazyku
🕒 20 minut + pečení | 🥣 8 porcí | 👍🏻 Zdravější alternativa klasického brownie
Zdravé brownies z batátů je nejoblíbenějším dezertem mého muže, který bohužel nemůže lepek.
Přestože je bez lepku – nedrolí se, je dokonale vláčné a rozplývá se na jazyku.
Díky přirozeně sladké chuti batátů do něj nemusíte dávat tolik cukru.
V porovnání s klasickým brownie obsahuje i o mnohem méně tuku.
Je proto o dost zdravější alternativou klasického brownies, do kterého se dává celé máslo a hned několik celých čokolád.
Chutná i mé milé kamarádce, která by nedobré brownies nesnědla.
Vzkazuje, že nejlepší bude brownies a malinami.
Zdravé brownies recept
Video: Zdravé brownies krok za krokem.
Zdravé brownies ingredience
- 600 g batátů (cca 2 střední kusy)
- 3 vejce
- 40 g cukru (cca 4 polévkové lžíce)
- 50 g rozpuštěného másla
- 40 g kakaa (cca 4 polévkové lžíce)
- 1 zarovnaná kávová lžička jedlé sody
- 120 g rýžové mouky
- 50 g hořké čokolády
Foto: Zdravé brownies ingredience.
Zdravé brownies postup
- Batáty oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka.
- Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem.
- Poté do směsi vmíchejte máslo, kakao a jedlou sodu.
- Vychladlé batáty rozmixujte a vmíchejte do těsta.
- Poté vmíchejte rýžovou mouku a nakonec nasekanou čokoládu.
- Těsto rovnoměrně rozprostřete na dno pečící nádoby. Já jsem použila kulatou formu s průměrem 32 cm.
- Brownie pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 min.
- Doba pečení se může lišit v závislosti na typu trouby. Před vytažením do něj proto píchněte špejlí, ať se ujistíte, že je hotové.
Foto: Batáty nakrájejte a uvařte doměkka.
Foto: Vychladlé uvařené batáty rozmixujte na pyré.
Foto: Vejce, cukr, máslo, kakao, jedlá soda a pyré smíchejte dohromady.
Foto: Přidejte rýžovou mouku.
Foto: Poslední ingrediencí je nasekaná čokoláda.
Foto: Vše naposledy promíchejte.
Foto: Rozprostřete na dno pečící nádoby.
Foto: Pečte na 180 °C přibližně 25 min.
Foto: Pozor, zapráší se po nich raz dva.
Nechejte se dále inspirovat
Bulgur s kuřecím masem – jednoduchý oběd z jedné pánve
Bulgur s kuřecím masem je jednoduchý a výživný oběd, při jehož přípravě ušpiníte jen nůž, prkénko a pánev. Perfektní i při hubnutí.
Domácí pizza recept – dokonalá celozrnná pizza perfektní i při hubnutí
Tato domácí pizza bez kynutí je zdravější a o dost rychlejší variantou klasické pizzy. Chutná naprosto božsky a je perfektní i při hubnutí.
Zde se nacházíte
O autorovi
Ing. Helena Lišková
Jsem chemik potravinář a vášnivý propagátor přirozeného hubnutí a péče o pleť. S velkým nadšením detailně analyzuji každé složení, mnohdy až do poslední molekuly. Asi si dokážete představit, jak zábavné je se mnou nakupovat.
Výživě a přírodní kosmetice jsem propadla již na střední škole, kdy se mi čistě přírodní cestou podařilo dostat pod kontrolu mé dlouholeté problémy s atopickým ekzémem. A nejen to. Vyzkoušela jsem kde co, stále zkouším a budu i nadále.
Jestli jsem se během svého studia a intenzivní spolupráce práce s klienty v něčem utvrdila, tak v tom, že pokud chcete udržitelně zhubnout, je naprosto zásadní vytvořit svému tělu kvalitní základ. Protože jen tak přirozeně přepne z režimu ukládání tuků na režim spalování tuků. Bez diet, detoxů, hladovek a dalších nesmyslů.
Výživou zároveň podpoříte svá střeva (mikrobiom) a tím i zdraví své pleti a pokožky. Což je příjemný benefit navíc.
Co kdybyste se každé ráno probouzeli plní energie, vyrazili ven ve svých oblíbených šatech a cítili se spokojeně ve svém těle? Ukážu vám jak na to.
Nejnovější články na blogu