Zdravá pomazánka z červené řepy – bleskové pohoštění i svačinka
🕒 15 minut | 🥣 6 porcí | 👍🏻 Podpoří váš mikrobiom
Pokud máte rádi řepu, pak tato zdravá pomazánka z červené řepy rozhodně stojí za zkoušku.
Zdravá pomazánka z červené řepy má plnou řepovou chuť a kousky okurky a cibulky v ní příjemně křupou. No a pepř jí dodává pořádný říz.
Když použijete předvařenou (vakuovanou) řepu je připravena během chvilinky.
Zdravá pomazánka z červené řepy je výbornou volbou, když se vám nechce s ničím moc patlat. Pro návštěvy jak by smet. Pomazánka z červené řepy na jednohubky – je velmi dobrý nápad. Otestováno, ověřeno a potvrzeno.
Když ji necháte 2-3 hodinky odležet, je ještě lepší.
Pokud si ji budete chtít dát na večeři, pak si k namazanému chlebu dejte i nějakou bílkovinu. Výborná je pomazánka z červené řepy se sýrem (čerstvým, kozím apod.).
Pomazánka z červené řepy recept
Video: Zdravá pomazánka z červené řepy recept krok za krokem.
Ingredience
- 500 g červené řepy (vařené, nebo předvařené – vakuované)
- Hrstka nakládaných okurek
- ½ menší cibule
- 2 polévkové lžíce tučného řeckého jogurtu
- Pepř a sůl
Foto: Pomazánka z červené řepy ingredience.
Postup
- Do větší mísy nastrouháme řepu na hrubém struhadle a kyselé okurky nastrouháme na jemném struhadle.
- Cibulku nakrájíme najemno a přidáme ji k zelenině.
- Do směsi vmícháme 2 lžíce řeckého jogurtu.
- Směs opepříme a osolíme podle chuti.
- Zdravou pomazánku z červené řepy můžeme podávat rovnou, anebo ji nechte odležet 1-2 hodiny. Pak je ještě lepší a má plnější chuť.
Foto: Nastrouháme řepu na hrubém struhadle a kyselé okurky.
Foto: Nakrájenou cibulku a 2 lžíce jogurtu vmícháme do nastrouhané zeleniny.
Foto: Opepříme, osolíme a důkladně promícháme.
Foto: Můžeme podávat rovnou, anebo ji nechte odležet 1-2 hodiny.
Nechejte se dále inspirovat
Pečená dýně – jednoduchý oběd z jednoho plechu
Pečená dýně je ten nejjednodušší oběd, či večeře z dýně, kterou si snad můžete připravit. Perfektní při hubnutí.
Jednoduchá tuňáková pomazánka – blesková večeře při hubnutí
Jednoduchá tuňáková pomazánka je perfektní svačinkou, či večeří při hubnutí. Navíc ji připravíte do 5ti minut a ušpiníte minimum nádobí.
Zde se nacházíte
O autorovi

Ing. Helena Lišková
Chemik potravinář a výživový poradce.
Pomáhám zaneprázdněným ženám zdravě a udržitelně zhubnout – bez diet, trápení se v posilovně a kuchyni.
Během svého studia a intenzivní spolupráce s klienty jsem se utvrdila v tom, že extrémní diety jsou sice extrémně módní, avšak extrémně neudržitelné. Jak potvrzují mé klientky, napáchají více škody než užitku.
My spolu budeme hubnout jinak – komplexně a přirozeně. Dáme vašemu tělu vše co potřebuje, kvalitní základ, díky kterému zhubnete už napořád.
Vím, že máte svých starostí a úkolů nad hlavu. Naučím vás jak vše hravě zvládnout i v těch nejhektičtějších dnech.
Hubnutí opravdu nemusí být trápení, naopak.
Mé klientky jsou toho zářným příkladem.
Nejnovější články na blogu

Domácí perníčky – výživné, voňavé a vláčné

Pečená dýně – jednoduchý oběd z jednoho plechu

Jednoduchá tuňáková pomazánka – blesková večeře při hubnutí

Dýňový koláč s tvarohem – perfektní snídaně při hubnutí

Luxusní vajíčková pomazánka – blesková večeře při hubnutí
