Je čas zbavit se přebytečných kil. Přirozeně a napořád - bez diet, hladovek a dalších nesmyslů. Do čeho se spolu pustíme?

Rychlé čokoládové řezy – zdravé a do 30 minut na stole

Aktualizováno: 16. 7. 2024 | Autor článku: | Publikováno: 29. 2. 2024

    🕒 30 minut   |   🥣 8-12 porcí   |  👍🏻 Zasytí a doplní vlákninu

      Hledáte recept na rychlý a hlavně zdravý dezert, který zvládne i malé dítě? Pak jsou rychlé čokoládové řezy ty pravé.

      Ať už se k vám chystá nečekaná návštěva, nebo se vám nechce patlat s něčím složitým a zdlouhavým – rychlé čokoládové řezy připravíte do 30 minut. Ano, i s pečením a úklidem.

      Rychlé čokoládové řezy jsou příjemně nasládlé, vláčné a dokonale čokoládové. S trochou fantazie z nich vykouzlíte dezert tři v jednom.

      S přípravou obložených talířů a dalších pochutin to nepřehánějte. Tyto výborné čokoládové řezy perfektně zasytí.

      Tak do toho.

      Detailní záběr na těsto čokoládových řezů

      Alternativy a vychytávky

      Máslo, obsažené v korpusu, můžete nahradit olejem. Ale nebude to ono.

      Množství cukru, 4 lžíce na celou dávku těsta, se vám možná bude zdát málo. Za sebe můžu říct, že jsem řezy nabídla už opravdu hodně lidem a vždycky měly úspěch.

      Čím méně sladkých cukrů, tím lépe pro váš mikrobiom.

       

      Čokoládové řezy recept

      Ingredience

      Hrníčkový čokoládový korpus

      • 3 vejce
      • 3 polévkové lžíce třtinového cukru
      • ⅓ hrnku (50 g) rozpuštěného másla
      • ¾ hrnku (250 ml) plnotučného mléka
      • 1 kelímek (140 g) bílého jogurtu
      • 3 polévkové lžíce holandského kakaa
      • 1 a 1/3 hrnku (220 g) špaldové celozrnné mouky
      • ¾ hrnku (120 g) jemných ovesných vloček
      • 2 kávové lžičky prášku do pečiva
      • špetka soli

       

      Rychlá čokoládová poleva

      • 6 čtverečků hořké čokolády
      • 20 g másla
      • 1 polévková lžíce třtinového cukru

       

      Zdobení

      Řezy můžete ozdobit oříšky, lyofilizovaným ovocem, hoblinkami čokolády. Fantazii se meze nekladou.

      Ingredience na rychlé čokoládové řezy s popiskem

      Obrázek: Ingredience na čokoládový korpus.

      Postup

      Hrníčkový čokoládový korpus

      1. Troubu si předehřejte na 180 °C, pečící program – horní a spodní ohřev.
      2. Ve větší míse si vyšlehejte vajíčka s cukrem a během šlehání přilijte máslo, mléko a jogurt.
      3. Do mokré směsi opatrně vmíchejte kakao, kypřící prášek, špetku soli, špaldovou mouku a ovesné vločky.
      4. Hotové těsto nalijte do pečícím papírem vyložené formy. Já jsem použila formu na koláč s průměrem 32 cm.
      5. Čokoládový korpus pečte na 180 °C cca 20 minut. Před vytažením do něj píchněte špejlí, ať se ujistíte, že je hotový. 

       

      Rychlá čokoládová poleva

      1. Do menší mističky nalámejte hořkou čokoládu a přidejte k ní máslo.
      2. Směs nechejte rozpustit v mikrovlnce. Pozor, stačí chvilinka.
      3. Do rozpuštěné směsi vmíchejte lžíci třtinového cukru.

      Polevou polijte hotový, ideálně vychladlý, korpus. Poté dezert dozdobte oříšky či jiným zdobením.

      Míchání těsta na rychlé čokoládové řezy

      Obrázek: Ve větší míse si vyšlehejte vajíčka s cukrem a během šlehání přilijte máslo, mléko a jogurt.

      Rozpuštěná čokoláda na pečení

      Obrázek: Do menší mističky nalámejte hořkou čokoládu a přidejte k ní máslo.

      Čokoládová poleva

      Obrázek: Polevou polijte hotový, ideálně vychladlý, korpus.

      Zdobení čokoládových řezů

      Obrázek: Dezert dozdobte oříšky či jiným zdobením.

      Rychlé čokoládové řezy návrh na servírování

      Obrázek: Čokoládové řezy s ořechy, lyofilizovanými malinami a kousky čokolády.

      FAQ

      Můžu použít i jinou formu na pečení?

      Ano, můžete. Tloušťka korpusu a doba pečení se však může změnit.

      Během pečení si korpus hlídejte, ať se vám nespálí a není nedopečený.

      Nechejte se dále inspirovat

      7 triků jak jíst, spát a hubnout tahák ZDARMA

      Zde se nacházíte

        O autorovi

          helena liskova autor blogu podle helen | Podle Helen

          Ing. Helena Lišková

          Jsem chemik potravinář a vášnivý propagátor přirozeného hubnutí a péče o pleť. S velkým nadšením detailně analyzuji každé složení, mnohdy až do poslední molekuly. Asi si dokážete představit, jak zábavné je se mnou nakupovat.

          Výživě a přírodní kosmetice jsem propadla již na střední škole, kdy se mi čistě přírodní cestou podařilo dostat pod kontrolu mé dlouholeté problémy s atopickým ekzémem. A nejen to. Vyzkoušela jsem kde co, stále zkouším a budu i nadále.

          Jestli jsem se během svého studia a intenzivní spolupráce práce s klienty v něčem utvrdila, tak v tom, že pokud chcete udržitelně zhubnout, je naprosto zásadní vytvořit svému tělu kvalitní základ. Protože jen tak přirozeně přepne z režimu ukládání tuků na režim spalování tuků. Bez diet, detoxů, hladovek a dalších nesmyslů.

          Výživou zároveň podpoříte svá střeva (mikrobiom) a tím i zdraví své pleti a pokožky. Což je příjemný benefit navíc.

          Co kdybyste se každé ráno probouzeli plní energie, vyrazili ven ve svých oblíbených šatech a cítili se spokojeně ve svém těle? Ukážu vám jak na to.

          Do čeho se spolu pustíme?

          Nejnovější články na blogu

            7 triků jak jíst, spát a hubnout tahák ZDARMA

            Tahák ke stažení zdarma

            7 triků jak jíst, spát a hubnout

            Skoncujte s nadváhouúnavou jednou pro vždy. Už jste se trápili dost.

            Ukážu vám první krok k udržitelnému způsobu s dlouhodobým efektem.

            7 triku jak jist spat hubnout tahak ke stazeni | Podle Helen