Je čas zbavit se přebytečných kil. Přirozeně a napořád - bez diet, hladovek a dalších nesmyslů. Do čeho se spolu pustíme?
Rychlé čokoládové řezy – zdravé a do 30 minut na stole
🕒 30 minut | 🥣 8-12 porcí | 👍🏻 Zasytí a doplní vlákninu
Hledáte recept na rychlý a hlavně zdravý dezert, který zvládne i malé dítě? Pak jsou rychlé čokoládové řezy ty pravé.
Ať už se k vám chystá nečekaná návštěva, nebo se vám nechce patlat s něčím složitým a zdlouhavým – rychlé čokoládové řezy připravíte do 30 minut. Ano, i s pečením a úklidem.
Rychlé čokoládové řezy jsou příjemně nasládlé, vláčné a dokonale čokoládové. S trochou fantazie z nich vykouzlíte dezert tři v jednom.
S přípravou obložených talířů a dalších pochutin to nepřehánějte. Tyto výborné čokoládové řezy perfektně zasytí.
Tak do toho.
Alternativy a vychytávky
Máslo, obsažené v korpusu, můžete nahradit olejem. Ale nebude to ono.
Množství cukru, 4 lžíce na celou dávku těsta, se vám možná bude zdát málo. Za sebe můžu říct, že jsem řezy nabídla už opravdu hodně lidem a vždycky měly úspěch.
Čím méně sladkých cukrů, tím lépe pro váš mikrobiom.
Čokoládové řezy recept
Ingredience
Hrníčkový čokoládový korpus
- 3 vejce
- 3 polévkové lžíce třtinového cukru
- ⅓ hrnku (50 g) rozpuštěného másla
- ¾ hrnku (250 ml) plnotučného mléka
- 1 kelímek (140 g) bílého jogurtu
- 3 polévkové lžíce holandského kakaa
- 1 a 1/3 hrnku (220 g) špaldové celozrnné mouky
- ¾ hrnku (120 g) jemných ovesných vloček
- 2 kávové lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
Rychlá čokoládová poleva
- 6 čtverečků hořké čokolády
- 20 g másla
- 1 polévková lžíce třtinového cukru
Zdobení
Řezy můžete ozdobit oříšky, lyofilizovaným ovocem, hoblinkami čokolády. Fantazii se meze nekladou.
Obrázek: Ingredience na čokoládový korpus.
Postup
Hrníčkový čokoládový korpus
- Troubu si předehřejte na 180 °C, pečící program – horní a spodní ohřev.
- Ve větší míse si vyšlehejte vajíčka s cukrem a během šlehání přilijte máslo, mléko a jogurt.
- Do mokré směsi opatrně vmíchejte kakao, kypřící prášek, špetku soli, špaldovou mouku a ovesné vločky.
- Hotové těsto nalijte do pečícím papírem vyložené formy. Já jsem použila formu na koláč s průměrem 32 cm.
- Čokoládový korpus pečte na 180 °C cca 20 minut. Před vytažením do něj píchněte špejlí, ať se ujistíte, že je hotový.
Rychlá čokoládová poleva
- Do menší mističky nalámejte hořkou čokoládu a přidejte k ní máslo.
- Směs nechejte rozpustit v mikrovlnce. Pozor, stačí chvilinka.
- Do rozpuštěné směsi vmíchejte lžíci třtinového cukru.
Polevou polijte hotový, ideálně vychladlý, korpus. Poté dezert dozdobte oříšky či jiným zdobením.
Obrázek: Ve větší míse si vyšlehejte vajíčka s cukrem a během šlehání přilijte máslo, mléko a jogurt.
Obrázek: Do menší mističky nalámejte hořkou čokoládu a přidejte k ní máslo.
Obrázek: Polevou polijte hotový, ideálně vychladlý, korpus.
Obrázek: Dezert dozdobte oříšky či jiným zdobením.
Obrázek: Čokoládové řezy s ořechy, lyofilizovanými malinami a kousky čokolády.
FAQ
Můžu použít i jinou formu na pečení?
Ano, můžete. Tloušťka korpusu a doba pečení se však může změnit.
Během pečení si korpus hlídejte, ať se vám nespálí a není nedopečený.
Nechejte se dále inspirovat
Bulgur s kuřecím masem – jednoduchý oběd z jedné pánve
Bulgur s kuřecím masem je jednoduchý a výživný oběd, při jehož přípravě ušpiníte jen nůž, prkénko a pánev. Perfektní i při hubnutí.
Domácí pizza recept – dokonalá celozrnná pizza perfektní i při hubnutí
Tato domácí pizza bez kynutí je zdravější a o dost rychlejší variantou klasické pizzy. Chutná naprosto božsky a je perfektní i při hubnutí.
Zde se nacházíte
O autorovi
Ing. Helena Lišková
Jsem chemik potravinář a vášnivý propagátor přirozeného hubnutí a péče o pleť. S velkým nadšením detailně analyzuji každé složení, mnohdy až do poslední molekuly. Asi si dokážete představit, jak zábavné je se mnou nakupovat.
Výživě a přírodní kosmetice jsem propadla již na střední škole, kdy se mi čistě přírodní cestou podařilo dostat pod kontrolu mé dlouholeté problémy s atopickým ekzémem. A nejen to. Vyzkoušela jsem kde co, stále zkouším a budu i nadále.
Jestli jsem se během svého studia a intenzivní spolupráce práce s klienty v něčem utvrdila, tak v tom, že pokud chcete udržitelně zhubnout, je naprosto zásadní vytvořit svému tělu kvalitní základ. Protože jen tak přirozeně přepne z režimu ukládání tuků na režim spalování tuků. Bez diet, detoxů, hladovek a dalších nesmyslů.
Výživou zároveň podpoříte svá střeva (mikrobiom) a tím i zdraví své pleti a pokožky. Což je příjemný benefit navíc.
Co kdybyste se každé ráno probouzeli plní energie, vyrazili ven ve svých oblíbených šatech a cítili se spokojeně ve svém těle? Ukážu vám jak na to.
Nejnovější články na blogu