Je čas zbavit se přebytečných kil. Přirozeně a napořád - bez diet, hladovek a dalších nesmyslů. Do čeho se spolu pustíme?

Pečená cizrna – jednoduché, výživné a zdravé křupání

Aktualizováno: 16. 7. 2024 | Autor článku: | Publikováno: 30. 5. 2024

    🕒 5 minut + 30 minut pečení   |   🥣 6 porcí   |  👍🏻 Zasytí a doplní vlákninu

      Dokonale křupavá, chuťově vyladěná, výživná a hlavně rychlá a jednoduchá – taková je pečená cizrna.

      Nejlépe chutná po vychladnutí, za studena.

      Pečená cizrna je výbornou alternativou nezdravých brambůrků, či jiných nesmyslů.

      Hravě s ní navýšíte množství bílkovin v zeleninových i těstovinových salátech.

      Křupavá pečená cizrna krásně ozdobí i polévky a pomazánky.

      Pečená cizrna v troubě právoplatně patří k receptům, kdy za málo peněz a vykouzlíte hodně muziky.

      Upečená cizrna návrh na servírování

      Pečená cizrna recept

      Video: Pečená cizrna recept, postup krok za krokem.

      Pečená cizrna ingredience

      • 220 g (1 balení) cizrny ve slaném nálevu*
      • ½ polévkové lžíce pikantního koření (lze nahradit ⅓ kávové lžičky mletého chilli)**
      • ½ kávové lžičky kurkumy
      • ½ kávové lžičky mletého kmínu
      • 2 polévkové lžíce oleje pro teplou kuchyni
      • pepř a sůl

      *Můžete nahradit vařenou cizrnou.

      **Pečená cizrna s chilli je má oblíbená. Pokud si však na chilli moc nepotrpíte, klidně jej vynechejte.

      Ingredience na přípravu pečené cizrny s popisky

      Foto: Pečená cizrna ingredience.

      Pečená cizrna postup

      1. Cizrnu v nálevu slijte, propláchněte pod tekoucí vodou a nasypte do střední mísy.
      2. Cizrnu smíchejte s kořením a olejem. Dosolit ji můžete i po upečení, podle chuti.
      3. Cizrnu rovnoměrně rozprostřete na plech s pečícím papírem a pečte ji
        na 200°C cca 30 minut. Doba pečení se může lišit podle typu trouby.
      4. Pečenou cizrnu podávejte po vychladnutí.
      Příprava směsi na pečenou cizrnu

      Foto: Cizrnu smíchejte s kořením a olejem.

      Směs cizrny a koření rozprostřená na pečícím plechu

      Foto: Pečte ji na 200 °C cca 30 minut.

      Pečená cizrna na talíři detailní pohled

      Foto: Pečenou cizrnu podávejte po vychladnutí.

      Nechejte se dále inspirovat

      7 triků jak jíst, spát a hubnout tahák ZDARMA

      Zde se nacházíte

        O autorovi

          helena liskova autor blogu podle helen | Podle Helen

          Ing. Helena Lišková

          Jsem chemik potravinář a vášnivý propagátor přirozeného hubnutí a péče o pleť. S velkým nadšením detailně analyzuji každé složení, mnohdy až do poslední molekuly. Asi si dokážete představit, jak zábavné je se mnou nakupovat.

          Výživě a přírodní kosmetice jsem propadla již na střední škole, kdy se mi čistě přírodní cestou podařilo dostat pod kontrolu mé dlouholeté problémy s atopickým ekzémem. A nejen to. Vyzkoušela jsem kde co, stále zkouším a budu i nadále.

          Jestli jsem se během svého studia a intenzivní spolupráce práce s klienty v něčem utvrdila, tak v tom, že pokud chcete udržitelně zhubnout, je naprosto zásadní vytvořit svému tělu kvalitní základ. Protože jen tak přirozeně přepne z režimu ukládání tuků na režim spalování tuků. Bez diet, detoxů, hladovek a dalších nesmyslů.

          Výživou zároveň podpoříte svá střeva (mikrobiom) a tím i zdraví své pleti a pokožky. Což je příjemný benefit navíc.

          Co kdybyste se každé ráno probouzeli plní energie, vyrazili ven ve svých oblíbených šatech a cítili se spokojeně ve svém těle? Ukážu vám jak na to.

          Do čeho se spolu pustíme?

          Nejnovější články na blogu

            7 triků jak jíst, spát a hubnout tahák ZDARMA

            Tahák ke stažení zdarma

            7 triků jak jíst, spát a hubnout

            Skoncujte s nadváhouúnavou jednou pro vždy. Už jste se trápili dost.

            Ukážu vám první krok k udržitelnému způsobu s dlouhodobým efektem.

            7 triku jak jist spat hubnout tahak ke stazeni | Podle Helen