Je čas zbavit se přebytečných kil. Přirozeně a napořád - bez diet, hladovek a dalších nesmyslů. Do čeho se spolu pustíme?
Pečená cizrna – jednoduché, výživné a zdravé křupání
🕒 5 minut + 30 minut pečení | 🥣 6 porcí | 👍🏻 Zasytí a doplní vlákninu
Dokonale křupavá, chuťově vyladěná, výživná a hlavně rychlá a jednoduchá – taková je pečená cizrna.
Nejlépe chutná po vychladnutí, za studena.
Pečená cizrna je výbornou alternativou nezdravých brambůrků, či jiných nesmyslů.
Hravě s ní navýšíte množství bílkovin v zeleninových i těstovinových salátech.
Křupavá pečená cizrna krásně ozdobí i polévky a pomazánky.
Pečená cizrna v troubě právoplatně patří k receptům, kdy za málo peněz a vykouzlíte hodně muziky.
Pečená cizrna recept
Video: Pečená cizrna recept, postup krok za krokem.
Pečená cizrna ingredience
- 220 g (1 balení) cizrny ve slaném nálevu*
- ½ polévkové lžíce pikantního koření (lze nahradit ⅓ kávové lžičky mletého chilli)**
- ½ kávové lžičky kurkumy
- ½ kávové lžičky mletého kmínu
- 2 polévkové lžíce oleje pro teplou kuchyni
- pepř a sůl
*Můžete nahradit vařenou cizrnou.
**Pečená cizrna s chilli je má oblíbená. Pokud si však na chilli moc nepotrpíte, klidně jej vynechejte.
Foto: Pečená cizrna ingredience.
Pečená cizrna postup
- Cizrnu v nálevu slijte, propláchněte pod tekoucí vodou a nasypte do střední mísy.
- Cizrnu smíchejte s kořením a olejem. Dosolit ji můžete i po upečení, podle chuti.
- Cizrnu rovnoměrně rozprostřete na plech s pečícím papírem a pečte ji
na 200°C cca 30 minut. Doba pečení se může lišit podle typu trouby. - Pečenou cizrnu podávejte po vychladnutí.
Foto: Cizrnu smíchejte s kořením a olejem.
Foto: Pečte ji na 200 °C cca 30 minut.
Foto: Pečenou cizrnu podávejte po vychladnutí.
Nechejte se dále inspirovat
Bulgur s kuřecím masem – jednoduchý oběd z jedné pánve
Bulgur s kuřecím masem je jednoduchý a výživný oběd, při jehož přípravě ušpiníte jen nůž, prkénko a pánev. Perfektní i při hubnutí.
Domácí pizza recept – dokonalá celozrnná pizza perfektní i při hubnutí
Tato domácí pizza bez kynutí je zdravější a o dost rychlejší variantou klasické pizzy. Chutná naprosto božsky a je perfektní i při hubnutí.
Zde se nacházíte
O autorovi
Ing. Helena Lišková
Jsem chemik potravinář a vášnivý propagátor přirozeného hubnutí a péče o pleť. S velkým nadšením detailně analyzuji každé složení, mnohdy až do poslední molekuly. Asi si dokážete představit, jak zábavné je se mnou nakupovat.
Výživě a přírodní kosmetice jsem propadla již na střední škole, kdy se mi čistě přírodní cestou podařilo dostat pod kontrolu mé dlouholeté problémy s atopickým ekzémem. A nejen to. Vyzkoušela jsem kde co, stále zkouším a budu i nadále.
Jestli jsem se během svého studia a intenzivní spolupráce práce s klienty v něčem utvrdila, tak v tom, že pokud chcete udržitelně zhubnout, je naprosto zásadní vytvořit svému tělu kvalitní základ. Protože jen tak přirozeně přepne z režimu ukládání tuků na režim spalování tuků. Bez diet, detoxů, hladovek a dalších nesmyslů.
Výživou zároveň podpoříte svá střeva (mikrobiom) a tím i zdraví své pleti a pokožky. Což je příjemný benefit navíc.
Co kdybyste se každé ráno probouzeli plní energie, vyrazili ven ve svých oblíbených šatech a cítili se spokojeně ve svém těle? Ukážu vám jak na to.
Nejnovější články na blogu