Je čas zbavit se přebytečných kil. Přirozeně a napořád - bez diet, hladovek a dalších nesmyslů. Do čeho se spolu pustíme?
Fazolová pomazánka – se sušenými rajčaty a chilli
🕒 15 minut | 🥣 6 porcí | 👍🏻 Výborně zasytí
Tato fazolová pomazánka s chilli rozhodně není nuda.
Je krémová, rozplývá se na jazyku a přitom má tak dokonale plnou a pikantní chuť.
Je jednoduchá, rychlá a při přípravě zašpiníte minimum nádobí. Vlastně jenom lžičku, lžíci a mixér, ve kterém ji koneckonců můžete i skladovat.
Na večeři, svačinku i jako pohoštění – značka ideál.
Že je z fazolí nikdo nepozná, pokud ho tedy neupozorníte.
Fazolová pomazánka recept
Video: Video recept fazolová pomazánka. Postup krok za krokem.
Fazolová pomazánka ingredience
- 400 g (1 plechovka) máslových fazolí*
- 6 kusů sušených rajčat v oleji
- 2 polévkové lžíce olejového nálevu z rajčat
- 1-2 kávová lžička sušeného chilli vloček, nebo klasického mletého chilli
- 1 kávová lžička mleté červené papriky
- ½ kávové lžičky sušené bazalky
- 1 a 1/2 polévková lžíce šťávy z limetky
- sůl (pokud bude potřeba)
- studená voda (pokud bude potřeba)
*Můžete samozřejmě použít i vařené fazole.
Foto: Fazolová pomazánka ingredience.
Fazolová pomazánka postup
- Do mixéru přidáme slité a propláchnuté máslové fazole, sušené rajčata, olejový nálev z rajčat, chilli, červenou papriku, bazalku a šťávu z limetky.
- Celou směs rozmixujeme do hladka a osolíme podle chuti. Potor sušená rajčata jsou dost slaná.
- Kdyby byla fazolová pomazánka moc hustá, můžete přidat i trochu studené vody.
- Fazolovou pomazánku můžete nechat odležet 1-2 hodiny v lednici. Je pak malinko lepší.
- Fazolovou pomazánku podávejte s chlebem (ideálně celozrnným, nebo kváskovým) a dozdobte ji bylinkami a plátky sušených rajčat.
Foto: Do mixéru přidáme všechny ingredience.
Foto: Vše rozmixujeme. Kdyby byla fazolová pomazánka moc hustá, přidejte trochu vody.
Foto: Fazolovou pomazánku podávejte s chlebem (ideálně celozrnným, nebo kváskovým).
FAQ
Jak se zbavit nadýmání po luštěninách?
Fazole předem namočte, a pak je důkladně propláchněte. Konzervované fazole stačí důkladně propláchnout.
Do fazolové pomazánky nezapomeňte přidat bazalku, která snižuje nadýmání.
Proč se prdí po fazolích?
Plynatost, projevující se po konzumaci luštěnin, způsobují obsažené oligosacharidy (rafinosa a stachyoza).
Tyto špatně využitelné a nadýmavé látky se odstraňují klíčením, máčením a tepelnou úpravou.
Tímto způsobem se odstraňují i antinutriční látky, které snižují využitelnost cenných minerálů a vitamínů, přirozeně obsažených v luštěninách.
Nechejte se dále inspirovat
Bulgur s kuřecím masem – jednoduchý oběd z jedné pánve
Bulgur s kuřecím masem je jednoduchý a výživný oběd, při jehož přípravě ušpiníte jen nůž, prkénko a pánev. Perfektní i při hubnutí.
Domácí pizza recept – dokonalá celozrnná pizza perfektní i při hubnutí
Tato domácí pizza bez kynutí je zdravější a o dost rychlejší variantou klasické pizzy. Chutná naprosto božsky a je perfektní i při hubnutí.
Zde se nacházíte
O autorovi
Ing. Helena Lišková
Jsem chemik potravinář a vášnivý propagátor přirozeného hubnutí a péče o pleť. S velkým nadšením detailně analyzuji každé složení, mnohdy až do poslední molekuly. Asi si dokážete představit, jak zábavné je se mnou nakupovat.
Výživě a přírodní kosmetice jsem propadla již na střední škole, kdy se mi čistě přírodní cestou podařilo dostat pod kontrolu mé dlouholeté problémy s atopickým ekzémem. A nejen to. Vyzkoušela jsem kde co, stále zkouším a budu i nadále.
Jestli jsem se během svého studia a intenzivní spolupráce práce s klienty v něčem utvrdila, tak v tom, že pokud chcete udržitelně zhubnout, je naprosto zásadní vytvořit svému tělu kvalitní základ. Protože jen tak přirozeně přepne z režimu ukládání tuků na režim spalování tuků. Bez diet, detoxů, hladovek a dalších nesmyslů.
Výživou zároveň podpoříte svá střeva (mikrobiom) a tím i zdraví své pleti a pokožky. Což je příjemný benefit navíc.
Co kdybyste se každé ráno probouzeli plní energie, vyrazili ven ve svých oblíbených šatech a cítili se spokojeně ve svém těle? Ukážu vám jak na to.
Nejnovější články na blogu