Je čas zbavit se přebytečných kil. Přirozeně a napořád - bez diet, hladovek a dalších nesmyslů. Do čeho se spolu pustíme?
Domácí granola recept – křupavá, rychlá a provoní celý byt
🕒 5 minut + pečení | 🥣 8-10 porcí | 👍🏻 Doplní vlákninu
Není snad nic jednoduššího než domácí granola.
Můžete do ní dát všechny druhy vloček, semínek, oříšků i sušeného ovoce.
A zůžitkovat už nějakou dobu otevřené pytlíčky všemožných surovin, které se vám doma hromadí a nevíte co s nimi.
Pokud se rozhodnete pro sušené ovoce, pak jej během pečení hlídejte, aby se nespálilo. Nebo ho raději vmíchejte až do hotové granoly.
Oříšky doporučuji přidat do granoly až v půlce pečení. Při delším pečení by totiž mohly zhořknout.
Nejčastěji si domácí granolu připravuji v létě, kdy ráda snídám jogurty a tvarohy na všemožné způsoby.
Dozdobit s ní můžete i mnohé dezerty a zmrzlinu.
V porovnání s tou klasickou domácí granola není tak sladká, je čerstvá a dokonale křupe.
My už domů žádnou nekupujeme.
Domácí granola recept
Video: Domácí granola recept krok za krokem.
Domácí granola recept ingredience
- 150 g ovesných vloček
- 150 g špaldových vloček
- 50 g slunečnicových semínek
- 50 g lněných semínek
- 1 PL skořice
- 2 PL medu
- 2 PL slunečnicového oleje*
Použít můžete i kokosový olej pro teplou kuchyni, anebo přepuštěné máslo.
Foto: Domácí granola recept ingredience s popiskem.
Domácí granola recept postup
- Všechny suché suroviny smíchejte.*
- Poté do směsi vmíchejte olej a med.
- Směs rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě na 150 °C (program horký vzduch), po dobu 20-30 minut. Pokud se rozhodnete přidat do granoly oříšky, vmíchejte je do granoly až po 15ti minutách.**
- Po 15-ti minutách směs domácí granolu promíchejte a pečte dozlatova.
*Pokud se rozhodnete pro sušené ovoce, pak jej během pečení hlídejte, aby se nespálilo. Nebo ho raději vmíchejte až do hotové granoly.
**Při delším pečení by mohly oříšky zhořknout.
Foto: Všechny suché suroviny smíchejte.
Foto: Do směsi vmíchejte olej a med.
Foto: Rovnoměrně rozprostřete na plech. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C 20-30 minut
Foto: Po 15-ti minutách směs domácí granolu promíchejte a pečte dozlatova. Skladujte ve sklenici.
Nechejte se dále inspirovat
Bulgur s kuřecím masem – jednoduchý oběd z jedné pánve
Bulgur s kuřecím masem je jednoduchý a výživný oběd, při jehož přípravě ušpiníte jen nůž, prkénko a pánev. Perfektní i při hubnutí.
Domácí pizza recept – dokonalá celozrnná pizza perfektní i při hubnutí
Tato domácí pizza bez kynutí je zdravější a o dost rychlejší variantou klasické pizzy. Chutná naprosto božsky a je perfektní i při hubnutí.
Zde se nacházíte
O autorovi
Ing. Helena Lišková
Jsem chemik potravinář a vášnivý propagátor přirozeného hubnutí a péče o pleť. S velkým nadšením detailně analyzuji každé složení, mnohdy až do poslední molekuly. Asi si dokážete představit, jak zábavné je se mnou nakupovat.
Výživě a přírodní kosmetice jsem propadla již na střední škole, kdy se mi čistě přírodní cestou podařilo dostat pod kontrolu mé dlouholeté problémy s atopickým ekzémem. A nejen to. Vyzkoušela jsem kde co, stále zkouším a budu i nadále.
Jestli jsem se během svého studia a intenzivní spolupráce práce s klienty v něčem utvrdila, tak v tom, že pokud chcete udržitelně zhubnout, je naprosto zásadní vytvořit svému tělu kvalitní základ. Protože jen tak přirozeně přepne z režimu ukládání tuků na režim spalování tuků. Bez diet, detoxů, hladovek a dalších nesmyslů.
Výživou zároveň podpoříte svá střeva (mikrobiom) a tím i zdraví své pleti a pokožky. Což je příjemný benefit navíc.
Co kdybyste se každé ráno probouzeli plní energie, vyrazili ven ve svých oblíbených šatech a cítili se spokojeně ve svém těle? Ukážu vám jak na to.
Nejnovější články na blogu