Je čas zbavit se přebytečných kil. Přirozeně a napořád - bez diet, hladovek a dalších nesmyslů. Do čeho se spolu pustíme?
Crumble z ovesných vloček – snadný a bleskový dezert
🕒 10 minut + pečení | 🥣 6-8 porcí | 👍🏻 Doplní vlákninu
Crumble z ovesných vloček je dezert, na kterém snad není co zkazit.
Já mám nejraději meruňkový, připravit jej můžete i z jablek, nebo švestek.
Připravit jej můžete do jedné pečící nádoby, anebo do několika menších.
Nejlepší je crumble z ovesných vloček za tepla, když je ještě posypka křupavá.
Můj muž ho má rád zase za studena.
Pokud si jej budete chtít dát ke snídani, servírujte jej s tvarohem, nebo řeckým jogurtem, ať naženete bílkoviny.
Crumble z ovesných vloček recept
Video: Crumble z ovesných vloček krok za krokem.
Crumble z ovesných vloček ingredience
- 400 g ovoce (meruňky, švestky, jablka)*
- 60 g pomletých ořechů např. kešu
- 60 g pomletých ovesných vloček
- 1 polévková lžíce medu
- 2 polévkové lžíce kokosového oleje
*Já jsem použila meruňky a hrst mražených jahod.
Foto: Crumble z ovesných vloček recept ingredience.
Crumble z ovesných vloček postup
- Meruňky omyjte, vypeckujte, nakrájejte na větší kostičky a rozprostřete je na dno pečící nádoby. Pokud použijete keramickou pečící nádobu, pak ji pro jistotu vymažte máslem, ať se vám ovoce nepřichytí.
- V míse důkladně smíchejte pomleté ořechy, pomleté vločky se skořicí, medem a kokosovým olejem na drobenku.
- Ovoce posypte drobenkou a crumble dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečte po dobu 20-30 minut. Jakmile má drobenka nazlátlou barvu, crumbl je hotový.
- Podávejte ještě za tepla.
Pro navýšení bílkovin doporučuji podávat crumble s tvarohem, nebo řeckým jogurtem.
Foto: Nakrájené ovoce rozprostřete na dno pečící nádoby.
Foto: Smíchejte pomleté ořechy, pomleté vločky se skořicí, medem a kokosovým olejem.
Foto: Směs důkladně ručně promíchejte.
Foto: Ovoce posypte drobenkou a crumble dejte péct.
Foto: Podávejte ještě za tepla. Pokud si jej budete chtít dát ke snídani, servírujte jej s tvarohem.
Nechejte se dále inspirovat
Bulgur s kuřecím masem – jednoduchý oběd z jedné pánve
Bulgur s kuřecím masem je jednoduchý a výživný oběd, při jehož přípravě ušpiníte jen nůž, prkénko a pánev. Perfektní i při hubnutí.
Domácí pizza recept – dokonalá celozrnná pizza perfektní i při hubnutí
Tato domácí pizza bez kynutí je zdravější a o dost rychlejší variantou klasické pizzy. Chutná naprosto božsky a je perfektní i při hubnutí.
Zde se nacházíte
O autorovi
Ing. Helena Lišková
Jsem chemik potravinář a vášnivý propagátor přirozeného hubnutí a péče o pleť. S velkým nadšením detailně analyzuji každé složení, mnohdy až do poslední molekuly. Asi si dokážete představit, jak zábavné je se mnou nakupovat.
Výživě a přírodní kosmetice jsem propadla již na střední škole, kdy se mi čistě přírodní cestou podařilo dostat pod kontrolu mé dlouholeté problémy s atopickým ekzémem. A nejen to. Vyzkoušela jsem kde co, stále zkouším a budu i nadále.
Jestli jsem se během svého studia a intenzivní spolupráce práce s klienty v něčem utvrdila, tak v tom, že pokud chcete udržitelně zhubnout, je naprosto zásadní vytvořit svému tělu kvalitní základ. Protože jen tak přirozeně přepne z režimu ukládání tuků na režim spalování tuků. Bez diet, detoxů, hladovek a dalších nesmyslů.
Výživou zároveň podpoříte svá střeva (mikrobiom) a tím i zdraví své pleti a pokožky. Což je příjemný benefit navíc.
Co kdybyste se každé ráno probouzeli plní energie, vyrazili ven ve svých oblíbených šatech a cítili se spokojeně ve svém těle? Ukážu vám jak na to.
Nejnovější články na blogu