Skoncujte s nadváhou a únavou bez extrémních diet a produktů, které slibují zázraky na počkání. Naučím vás jak na to.
Crumble z ovesných vloček – snadný a bleskový dezert
🕒 10 minut + pečení | 🥣 6-8 porcí | 👍🏻 Doplní vlákninu
Crumble z ovesných vloček je dezert, na kterém snad není co zkazit.
Já mám nejraději meruňkový, připravit jej můžete i z jablek, nebo švestek.
Připravit jej můžete do jedné pečící nádoby, anebo do několika menších.
Nejlepší je crumble z ovesných vloček za tepla, když je ještě posypka křupavá.
Můj muž ho má rád zase za studena.
Pokud si jej budete chtít dát ke snídani, servírujte jej s tvarohem, nebo řeckým jogurtem, ať naženete bílkoviny.
Crumble z ovesných vloček recept
Video: Crumble z ovesných vloček krok za krokem.
Crumble z ovesných vloček ingredience
- 400 g ovoce (meruňky, švestky, jablka)*
- 60 g pomletých ořechů např. kešu
- 60 g pomletých ovesných vloček
- 1 polévková lžíce medu
- 2 polévkové lžíce kokosového oleje
*Já jsem použila meruňky a hrst mražených jahod.
Foto: Crumble z ovesných vloček recept ingredience.
Crumble z ovesných vloček postup
- Meruňky omyjte, vypeckujte, nakrájejte na větší kostičky a rozprostřete je na dno pečící nádoby. Pokud použijete keramickou pečící nádobu, pak ji pro jistotu vymažte máslem, ať se vám ovoce nepřichytí.
- V míse důkladně smíchejte pomleté ořechy, pomleté vločky se skořicí, medem a kokosovým olejem na drobenku.
- Ovoce posypte drobenkou a crumble dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečte po dobu 20-30 minut. Jakmile má drobenka nazlátlou barvu, crumbl je hotový.
- Podávejte ještě za tepla.
Pro navýšení bílkovin doporučuji podávat crumble s tvarohem, nebo řeckým jogurtem.
Foto: Nakrájené ovoce rozprostřete na dno pečící nádoby.
Foto: Smíchejte pomleté ořechy, pomleté vločky se skořicí, medem a kokosovým olejem.
Foto: Směs důkladně ručně promíchejte.
Foto: Ovoce posypte drobenkou a crumble dejte péct.
Foto: Podávejte ještě za tepla. Pokud si jej budete chtít dát ke snídani, servírujte jej s tvarohem.
Nechejte se dále inspirovat
Pečená dýně – jednoduchý oběd z jednoho plechu
Pečená dýně je ten nejjednodušší oběd, či večeře z dýně, kterou si snad můžete připravit. Perfektní při hubnutí.
Jednoduchá tuňáková pomazánka – blesková večeře při hubnutí
Jednoduchá tuňáková pomazánka je perfektní svačinkou, či večeří při hubnutí. Navíc ji připravíte do 5ti minut a ušpiníte minimum nádobí.
Zde se nacházíte
O autorovi
Ing. Helena Lišková
Chemik potravinář a výživový poradce.
Pomáhám zaneprázdněným ženám zdravě a udržitelně zhubnout – bez diet, trápení se v posilovně a kuchyni.
Během svého studia a intenzivní spolupráce s klienty jsem se utvrdila v tom, že extrémní diety jsou sice extrémně módní, avšak extrémně neudržitelné. Jak potvrzují mé klientky, napáchají více škody než užitku.
My spolu budeme hubnout jinak – komplexně a přirozeně. Dáme vašemu tělu vše co potřebuje, kvalitní základ, díky kterému zhubnete už napořád.
Vím, že máte svých starostí a úkolů nad hlavu. Naučím vás jak vše hravě zvládnout i v těch nejhektičtějších dnech.
Hubnutí opravdu nemusí být trápení, naopak.
Mé klientky jsou toho zářným příkladem.
Nejnovější články na blogu